ISTANBUL NOVA GODINA 29.12.2018. – 02.01.2019.

ISTANBUL DOČEK NOVE GODINE

29.12.2018. – 02.01.2019.

2990,00

1990,00

 1. DAN 29.12.2018. ZAGREB – ISTANBUL

Polazak autobusa iz Zagreba s Autobusnog kolodvora u 20.00. Slijedi vožnja autobusom kroz Hrvatsku i Srbiju prema bugarskoj granici uz kraća zaustavljanja na putu radi odmora.

Istanbul.

2. DAN 30.12.2018. ISTANBUL

Dolazak u Istanbul u prijepodnevnim satima smještaj u hostel. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Mogućnost fakultativnog odlaska na Egipatsku tržnicu i krstarenje Bosporom (uz doplatu). Na Egipatskoj tržnici moći ćete kupiti neki od mnogobrojnih mirisnih začina i čajeva te doživjeti istinski duh starog Istanbula. Tijekom krstarenja po prekrasnom Bosporu, tjesnacu koji razdvaja Europu i Aziju, imat ćete priliku uživati u prekrasnom pogledu na obalu s mnogobrojnim drvenim vilama, raskošnim palačama, utvrdama i ribarskim selima. Noćenje.

istanbul31

3. DAN 31.12. ISTANBUL

Doručak. Razgled grada autobusom i pješice: džamija sultana Ahmeta, poznata pod nazivom Plava džamija koja je i posljednja sagrađena velika kraljevska palača jedinstvena sa svojih šest minareta, Hipodrom koji je nekoć bio sportski i društveni centar Konstantinopola, a danas je memorijalni trg s obeliskom iz rimskog perioda, bazilika Cisterna koja je poznata i pod nazivom Utonula palača, najveći od nekoliko stotina antičkih rezervoara vode, palača Topkapi koja je 400 godina bila glavna rezidencija osmanskih sultana, a u kojoj se čuva impresivna kolekcija blaga, kristala, srebra i kineskog porculana koja uključuje i poznati Smaragd, najveći dragi kamen na svijetu te mnoge važne relikvije. Preporučamo posjetiti harem, labirint intriga i centar svađa palače Topkapi. S terase palače Topkapi pruža se prekrasan pogled na Mramorno more i Bospor. Odlazak do Aja Sofije, svojevremeno najveće crkve u Bizantskom carstvu koja je sagrađena u doba cara Justinijana Slobodno poslijepodne za vlastite programe. Navečer se možete pridružiti stanovnicima Istanbula u dočeku Nove godine na gradskim ulicama i trgovima (organizacija dočeka u nadležnosti je gradskih vlasti i turističkih ureda).  Noćenje.

 4-1

4. DAN 01.01.2019.- ISTANBUL

Doručak. Odjava iz hostela. Slobodno vrijeme za vlastite programe, ručak ili posjet i kupovinu na Kapali čaršiji – Grand Bazaru, jednom od najvećih natkrivenih bazara na svijetu s više od 4000 dućana sa zlatom, tkaninama, keramikom i suvenirima. Susret s pratiteljem te putovanje kroz Bugarsku i Hrvatsku uz kraća zaustavljanja putem radi odmora.

5912419-istanbul-wallpapers

 1. DAN 02.01.2019 – ZAGREB

Dolazak u Zagreb u ranim jutarnjim satima.

Minimalan broj putnika: 50

Cijena uključuje:

 • Prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu putovanja
 • Profesionalnog fotografa i digitalne fotografije
 • 2 noćenja u Istanbulu
 • Turističkog pratitelja tijekom puta
 • Razgledavanja prema programu
 • Jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana

 

Cijena ne uključuje:

 • Doplatu za jednokrevetnu sobu – 890 kn
 • Doručak u hostelu
 • Viza za Tursku  – 200 kn (online iliunašoj agenciji)
 • Ulaznice za muzeje, kulturno-povijesne spomenike i vožnju Bosporom
 • Putno osiguranje

* Za ulazak u Tursku potrebna je putovnica koja treba važiti 6 mjeseci od ulaska u državu

Oglasi